Dodavatel technického řešení, kterým je společnost AutoCont CZ a.s., zahájil v únoru 2012 analytickou fázi projektu mapující a vyhodnocující veškeré procesy probíhající v rámci SÚIP.

Výstupem této fáze byl tzv. globální návrh, který se stal základním stavebním pilířem tvorby REUIP. Na globální návrh přímo navazovala tvorba detailního návrhu, který už představuje popis konkrétního řešení systému REUIP a popisuje architekturu tohoto systému více do hloubky.

DETAILNÍ NÁVRH

Na tvorbě detailního návrhu s dodavatelem realizace technického řešení spolupracovaly v jednotlivých oblastech týmy klíčových uživatelů vedené garanty daných odborných oblastí spadajících do kompetencí SÚIP. V rámci detailního návrhu proběhlo mnoho analytických workshopů s cílem zpracovat podrobnou analýzu klíčových procesů definovaných v globálním návrhu. Detailní návrh řešení je rozdělen do jednotlivých částí: detailní návrh klíčových procesů, detailní návrh návazných a podpůrných procesů a detailní návrh řešení pro agendu kontroly nelegálního zaměstnávání. Celý detailní návrh řešení byl prezentován dodavatelem technického řešení společností AutoCont a.s. dne 16. 10. 2012
v obci Kurdějov.

DALŠÍ FÁZE PROJEKTU

Do konce ledna 2013 bude probíhat plnění implementace systému do prostředí zadavatele. Následně bude probíhat školení uživatelů.